31. januar 2017

Installasjon av robotklippere

Trenger du hjelp med installasjonen?
Ingen problem, montøren kommer hjem til deg.

Her finner du prisliste i PDF: Prisliste installasjon robotklipper 2019

Ønsker du råd om hvor ofte klipperen bør klippe og når den bør være inaktiv?
Vi hjelper deg med sikkerhets funkasjonaliteten og sørger for at den er satt opp I henhold til manualen.

Må du ha flere klippesoner?
Det finner vi fort utav. Vi legger enten tråden manuelt eller med maskin, litt avhengig av størrelsen på plenen. Det som er fordelen med å legge tråden manuelt med plugger er at den enkelt kan justeres I ettertid om det blir nødvendig, mens en maskin legger tråden ned I bakken hvor den er mindre utsatt I begynnelsen samtidig som gjør at det blir litt mer tidkrevende å justere I ettertid. Robotklippere har det vi kaller en innkjøringsperiode, det er tiden hvor man oppdager og kartlegger om den henger seg opp I en kant, en ugjevnhet eller sliter med å komme opp en skråning, eller kanskje den kjører seg utfor samme plassen gjentatte ganger?

Inkludert I fastprisen for installasjonen er et ekstra besøk, hvor vi gjør korrigeringer og småendringer på tråden utifra hva dine observasjoner har vært I innkjøringsperioden. Har du en hage med mange kroker, stubber og bed så er det ingenhindring I å kjøpe seg en robotklipper men det må være gjennomtenkt og kanskje det må gjøres justeringer I hagen så vel som på robotklipperen.

Valg av robotklipper

Det finnes mange forskjellige typer robotklippere og de har forskjellige egenskaper og kapasiteter. Hvilken passer til ditt bruk og din hage? Vi installerer robotklippere av merkene Robomow, Viking og Stihl (fra Felleskjøpet), samt Honda (fra KR.K. Hansson). Begge er velrenomerte firma og har utrolig gode klippere til alle størrelser hager, både til privat og til firma.

Hage og Bolig forhandler ikke robotklippere, ei heller får vi provisjon for å anbefale robotklippere fra de overnvente leverandørene. Vi hjelper deg med å velge riktig robotklipper utifra dine behov, dine preferanser og din hage.

Hvor går utviklingen?

Fra før har robotklippere vært noe man helst ser i villahager. Trenden er at det kommer flere mindre og rimeligere robotklippere med god kapasitet tilpasset mennesker som har en koselig liten plen uten større behov enn nettopp en smidig robotklipper som kan ta den lille plenen.

Trenden går også andre veien, bedrifter, institusjoner, borettslag, sameier og idrettslag vil spare penger på plenklipp og kjøper klippere med stor/enorm kapasitet. Det går mye penger med til utvendig vedlikehold av slike grøntanlegg, dette er en god måte å få ned utgiftene på.

Tips: Gode naboer? Spør om naboen vil kjøpe robotklipper felles, de fleste klipperene har god kapasitet og kan settes opp til å klippe i soner.

Vinterlagring

Felleskjøpet tilbyr vinterlagring av Robomow, Viking og Stihl inkludert service til en fordelaktig pris. Dette anbefaler vi kundene våre å benytte seg av. Vi er behjelpelige med transport av klipperen din til vinterlagring samt uthenting og hjemkjøring av klipperen når våren kommer og det er dags for plenklipp.

Har plenen vokst litt for mye før klipperen skal installeres eller igangsettes etter vinterlagring så tilbyr vi plenklipp med bensindrevet gressklipper I forbindelse med dette. Vi klipper plen og lager bedkanter som gjør at ditt uteområde blir velholdt og fint. Kantklipp utføres også.