1. februar 2017

Trefelling

Vi har spesialisert oss på felling av trær tett på infrastruktur, bebyggelse og i utfordrende terreng.

Trefelling krever profesjonell håndtering og vi er eksperter på felling av vanskelige trær.

Vi er klatrere og kan utføre trefelling der andre ikke kommer til. Vi deler treet i mindre deler og styrer hogsten vekk fra det som skal bevares. Dette krever spesialutstyr, erfaring, trent samarbeid og risikovurderinger.

De forskjellige tresortene (bjørk, gran, furu, og så videre) har helt ulik oppbygging av trefiber og kvist-virke. Det påvirker hvilke metoder vi benytter oss av når treet skal felles. De forskjellige tresortene oppfører seg også annerledes avhengig av årstid. Noen blir sprøere mens andre blir seigere. Alt påvirker fellingen.

Våre fagfolk er ekstremt fokusert på både kvalitet og sikkerhet i prosjektene vi utfører. Under trefelling finner vi ofte råte og andre elementer som kompliserer arbeidet. Vi ønsker ikke belaste deg som kunde for ekstraordinære situasjoner som oppstår. Vi skaper en trygghet for deg ved at vi gir fastpris. I de fleste tilfelle blir det gjort en befaring og vurdering før trefelling, der vi diskuterer forskjellige løsninger. De fleste kunder ønsker at vi kjører bort hele hogsten, mens andre ønsker at vi deler både stamme og virke i passe emner. Vår fliskutter tar hånd om kvist. Deponering av kvist er en stor jobb dersom du ikke er riktig utstyrt. Vi er riktig utstyrt til tjenesten, og det er ofte naturlig å legge til fliskutting i prosjektet. Vi leverer og deponerer flis (produktet når kvisten er kjørt igjennom flishuggeren) på nærmeste deponi. Flis er også et utmerket alternativ til dekkbark I bed ol. Flisen varer lengre og ligger bedre.

Trefelling kan være farlig og krevende, ikke risiker dine eller naboens verdier.
Det er en grunn til at Felleskjøpet og KR.K.Hansson anbefaler oss til kundene sine.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende befaring