31. januar 2017

Sprøyting av ugress og skadegjørere

Vi legger Integrert Plantevern til grunn for all bekjempelse vi utfører.  Dette er et fagområde som krever mye kompetanse, riktig utstyr og sertifisering. Vi kombinerer gjerne tiltak og streber etter å bruke naturens egne midler I bekjempelsen av både ugress og skadedyr.

Hage og Bolig er offentlig godkjent av Fylkesmannen I Rogaland med autorisasjon i både kjøp og bruk av kjemisk og biologisk plantevern. Med vårt egenutviklede biologiske ugressmiddel tilbyr vi våre kunder et miljøvennlig alternativ, som fører til rask ugressbekjempelse. Vår blanding er 100 % nedbrytbar. Dette er dessverre uegnet til bruk I plen da det lager svimerker som er sjenerende.

Har du sett deg lei brunsneglen og ønsker at noen skal ta knekken på dem? Vi sprøyter med nematoder (rundormer/virvelløse dyr som elsker brunsnegler) som hverken er skadelige for mennesker, husdyr eller planter.

Slik fungerer det:

  1. Nematodene oppsøker sneglene i jorden
  2. Nematoden dreper og vokser seg store i den døde sneglen
  3. En ny generasjon av nematoder blir produsert
  4. De nye nematodene blir sluppet løs og går på jakt

Nematoder er veldig effektivt på brunsnegler under 1cm I størrelse. Siden brunsneglen kun lever I et år så må området helst behandles tidlig vår, da de er små I størrelse og det er tidlig livssyklusen.

Kontakt oss for mer informasjon og et godt tilbud!